Elektrokola Haibike

Haibike eConnect

eConnect sada pro elektrokola HAIBIKE - jednotka pro přenos dat, kterou lze dovybavit elektrokolo HAIBIKE s motorem Bosch nebo Yamaha, aby došlo k propojení s chytrým telefonem, díky čemuž získáte řadu moderních funkcí. Vybrané modely elektrokol Haibike, které uvádíme níže, již mají eConnect v základní výbavě a není třeba systém dokupovat.

econnect haibike

 

Pomocí eConnect aplikace se Váš chytrý telefon stane řídícím centrem. V příslušných AppStores je k dostání bezplatná aplikace pro iOS a Android zařízení. Stačí nainstalovat a provést registraci. Pak můžete Vaše elektrokolo sledovat v reálném čase a provádět jeho nastavení- nezáleží na tom, kde se právě Váš Haibike nachází! Internetový portál eConnect Vám nabízí také ještě možnost nahlédnout a exportovat do počítače Vaše data a trasy.



 

Funkce Haibike eConnect:

GPS lokalizace elektrokola

  • Jako první varování vyšle systém zprávu na Váš chytrý telefon v případě, že se Vaše elektrokolo pohybuje. Jako druhé, akutní varování obdržíte zprávu v aplikaci pokud kolo opustí definovaný radius. Obdržíte všechny relevantní informace jako poslední a aktuální polohu Vašeho elektrokola a také přesný čas a místo krádeže. Přes funkci Tracking pak můžete Vaše elektrokolo aktuálně sledovat.

Zobrazení aktuální polohy, trasy a export dat

  • Internetový portál eConnect Vám nabízí také ještě možnost nahlédnout a exportovat do počítače Vaše data a trasy. ​Vaše trasy jsou automaticky nahrávány a zůstávají uložené po dobu jednoho měsíce. Během této doby je můžete exportovat za účelem sdílení nebo archivace. 

Crash-SMS - Funkce automatické tísňové zprávy

  • ​Senzory inteligentního eConnect-systému registrují rovněž neobvyklé situace, jako například pád: pokud dojde k náhlému přerušení rychlosti a elektrokolo leží na jedné straně, pak se na chytrém telefonu cyklisty objeví hlášení. Pokud na něj cyklista do určité doby nezareaguje, dojde k automatickému odeslání tísňové SMS na dvě tísňová čísla, která cyklista zvolil. Ve zprávě je uvedena přesná poloha a doba nehody. Příjemci této tísňové Crash - SMS obdrží také přesné GPS souřadnice a polohu zobrazenou na google mapách.

 

 

Nová aplikace Haibike eConnect 2.0 - aktualizovaná aplikace, také v českém jazyce:

Podrobné informace o Haibike eConnect:

haibike eConnect_2.0_mini_1Je možné elektrokolo dovybavit tímto systémem?
eConnect bude možné dokoupit v naší prodejně, obvykle jej máme na prodejně, na montáž se prosím objednejte předem. 

Při dovybavení, součástí jsou mobilní data na 3 roky.

K dostání je pro všechny modely elektrokol Haibike s motorem:

YAMAHA PW-X
YAMAHA PW-SE
YAMAHA PW
BOSCH XDURO 2

Případně musí být při montáži eConnect vyměněna spodní ochrana motoru - Skidplate (nový Skidplate lze dokoupit u nás v prodejně Bikeway.cz)!

Nelze dovybavit elektrokola XDURO Generace 1 s Bosch Classic systémem.

Digitalizace nabízí nové cesty nejen v oblasti chytrých telefonů, ale také u Vašeho kola Haibike. Díky systému eConnect vytvořil Haibike technologické základy k digitálnímu propojení elektrokola a tím umožnili nové inteligentní funkce, aby se stalo elektrokolo Haibike ještě efektivnějším a bezpečnějším.

Kontrola kdykoli a kdekoli si přejete: díky internetovému potrálu eConnect-App

Pomocí eConnect aplikace se Váš chytrý telefon stane řídícím centrem. V příslušných AppStores je k dostání bezplatná aplikace pro iOS a Android zařízení. Stačí nainstalovat a provést registraci. Pak můžete Vaše elektrokolo sledovat v reálném čase a provádět jeho nastavení- nezáleží na tom, kde se právě Váš Haibike nachází! Internetový portál eConnect Vám nabízí také ještě možnost nahlédnout a exportovat do počítače Vaše data a trasy.

Černá skříňka pro Vaše elektrokolo:  eConnect-Hub 

Technickým základem je kompaktní jednotka přenosu. V ní je integrováno více důležitých součástek: GPS vysílač pro určení polohy pomocí satelitů, GSM-čip pro datovou komunikaci a Bluetooth- vysílač pro komunikaci blízkého prostředí, například s čidly. 3D senzor akcelerace detekuje vibrace, 3D-Gyro-senzor sděluje pozici elektrokola. Separátní baterie zajišťuje nezávislost na baterii elektrokola a garantuje bezpečný provoz po dobu několika měsíců. Baterie se automaticky nabíjí když je elektrokolo zapnuté.

haibike eConnect_2.0_mini_02

Na Vaše elektrokolo dávají pozor satelity! 

Haibike eConnect poskytuje monitorovací funkci na základě GPS. Lze ji aktivovat přes aplikaci na Vašem chytrém telefonu. Alternativně také automaticky a bezkontaktně pomocí Haibike klíče, malého vysílače na Vašem svazku klíčů. V aktivním režimu autonomně detekují sensory vibrace a odešlou zprávu na Váš chytrý telefon.

Automatické hlášení v případě krádeže

Pokud dojde následně ke vzdálení od definovaného stanoviště, obdrží vlastník zprávu na svůj chytrý telefon se všemi relevantními údaji (např. poslední a aktuální poloha), které je možné předat dále jak na policii, tak na pojišťovnu.

Jak funguje varovný systém eConnect v případě možné krádeže?
V první varovné úrovni je na váš smartphone zasláno upozornění push systémem s textem "Můj Haibike byl přesunut". Ve druhé a akutní úrovni dostanete upozornění push, když byl eBike přesunut, a máte tak možnost určit umístění vašeho elektrokola pomocí živého sledování v aplikaci.

 

 

 

haibike eConnect_2.0_mini_03

 

Vaše elektrokolo přivolá pomoc v případě potřeby!

Senzory inteligentního eConnect-systému registrují rovněž neobvyklé situace, jako například pád: pokud dojde k náhlému přerušení rychlosti a elektrokolo leží na jedné straně, pak se na chytrém telefonu cyklisty objeví hlášení. Pokud na něj cyklista do určité doby nezareaguje, dojde k automatickému odeslání tísňové SMS na dvě tísňová čísla, která cyklista zvolil. Ve zprávě je uvedena přesná poloha a doba nehody. Příjemci této tísňové SMS obdrží také přesné GPS souřadnice a polohu zobrazenou na google mapách. 

 

econnect kde se nachazi

Od teď budete vždy vědět, kde se Vaše elektrokolo Haibike nachází.

S pomocí sdělených údajů z GPS vysílače elektrokola může každý uživatel kdykoli požádat o zjištění polohy svého elektrokola v aplikaci, resp. na internetových stránkách. Zobrazen bude i stav, například zda se kolo nachází v GPS monitorovacím režimu. Vedle precizního výstupu GPS souřadnic bude zobrazeno i stanoviště Vašeho elektrokola.

 

 

 

 

Objevili jste perfektní trasu? Pak ji uložte a sdílejte!

S pomocí sdělených údajú z GPS vysílače elektrokola může každý uživatel kdykoli požádat o zjištění polohy svého elektrokola v aplikaci, resp. na internetových stránkách. Navíc eConnect automaticky ukládá Vaši poslední ujetou trasu. Je možné ji exportovat ve standardním GPX formátu a tím ji tak sdílet přes Strava nebo Komoot.

eConnect_2.0_4_mini

 

Bezpečná budoucnost

Žádný problém, protože systém pracuje i se staršími SDURO a XDURO modely. Ovšem je možné, že nebudou k dispozici všechny funkce.

Všechna data jsou uložena v systémech, která splňují nejvyšší bezpečnostní požadavky. 

Jsou mé údaje v bezpečí?
Pro Haibike je transparentnost je klíčem k dobrému vztahu. Nejen pro ochranu vašeho soukromí, ale také pro zpracování vašich osobních údajů je pro nás velmi důležité. Osobní údaje shromážděné při používání eConnect jsou zpracovávány v souladu s předpisy o ochraně údajů.

Jak mohu založit účet, nebo registrovat moje elektrokolo Haibike?
Nejprve byste měli nainstalovat aplikaci, kterou najdete v Apple Store nebo na Google Play. Při hledání zadejte „Haibike eConnect“. V aplikaci můžete jednoduše provést registraci. Případně se můžete registrovat na internetových stránkách. Zadejte ve Vašem prohlížeči adresu  www.econnect-haibike.com a postupujte podle pokynů! Všechny potřebné podklady k registraci jsou přiloženy k elektrokolu.

Jak dlouhá je platnost pro eConnect?
Při prvním uzavření Vaší eConnect smlouvy je její platnost 24 měsíců. Poté může být smlouva prodloužena.

Jak mohu prodloužit smlouvu po ukončení trvání smlouvy?
Budete informováni prostřednictvím aplikace nebo e-mailem. Smlouvu můžete prodloužit o dalších 36 měsíců za jednorázový poplatek ve výši 99,00 €.

Co se stane s eConnect smlouvou v případě prodeje elektrokola?
24 měsíců po prvním přihlášení, resp. 36 měsíců po prodloužení je platná vždy pro jedno elektrokolo a není přenosná. Při prodeji tedy přechází na nového majitele.

Smluvní termín nezačíná znovu, ale termín je předán novému majiteli elektrokola. Například, pokud jste se registrovali 15. ledna 2018 a chtěli byste prodat vaše kolo 24. listopadu 2018, nový majitel může používat systém eConnect zdarma až do 14. ledna 2020. Vezměte také na vědomí, že elektrokolo musí být odstraněno z vašeho účtu, který lze v aplikaci snadno vytvořit.

 

Jaké jsou požadavky na používání eConnect?

Potřebujete:

  • elektrokolo Haibike 
  • jednotku eConnect pro dovybavení 
  • kompatibilní Y kabel (v závislosti na typu motoru)
  • aplikaci (Haibike eConnect)
  • mobilní datovou smlouvu
  • navíc může být nutné dokoupit kompatibilní ochranný kryt motoru, tzv. Skidplate

Při dodatečné montáži eConnect musí být montáž provedena pouze kvalifikovaným servisem - v BIKEWAY.CZ jsme autorizované servisní místo Haibike a máme s montáží eConnect zkušenosti.

 

Které modely roku 2019 mají eConnect?
Následující modely Haibike 2019 mají eConnect ve standardním vybavení - není třeba dokupovat jednotku eConnect:

Elektrokola Haibike, která nejsou výše uvedena, lze systémem eConnect dovybavit.

 

Které modely roku 2018 mají eConnect?
Následující modely Haibike 2018 mají eConnect ve standardním vybavení - není třeba dokupovat jednotku eConnect:

 

Je jednotka přenosu vodotěsná?

Ano, OBU je podle IP67 certifikace prachu- a vodotěsná. To znamená, že můžete být dočasně ponoření v čisté vodě maximálně do 1 metru hloubky a maximálně po dobu 30 minut. U jiných tekutin, jako například slaná voda, mýdlová voda, alkohol nebo horké tekutiny atd. tato ochrana není.

Ve kterých zemích je eConnect funkční?

V následujících zemích je eConnect plně přístupný: Belgie, Bulharsko, Dánsko, Německo, Estonsko, Finsko, Francie, Francouzská Guayana, Gibraltar, Řecko, Velká Británie, Guadeloupe, Irsko, Island, Isle of Man, Itálie, Normanské ostrovy, Chorvatsko, La Désirade, Lotyšsko, Lichtenštejnsko, Litva, Lucembursko, Malta, Marie-Galante, Martinique, Mayotte, Monako, Holandsko, Severní Irsko, Norsko, Rakousko, Polsko, Portugalsko, Réunion, Reunion & Mayotte, Rumunsko, Svatý Bartoloměj, Svatý Martin (francouzská část), San Marino, Švédsko, Švýcarsko, Slovensko, Slovinsko, Španělsko, Česká republika, Maďarsko, Vatikán a Kypr.

 

Funguje eConnect i když vyjmu akumulátor elektrokola?

Ano, jednotka přenosu v elektrokole obsahuje separátní akumulátor. Díky ní je funkce zajištěna i v případě vyjmutého nebo prázdného akumulátoru.

Postačí zabezpečení elektrokola pouze pomocí eConnect?
Ne, protože eConnect sice Vaše elektrokolo efektivně sleduje, ale nemůže ho chránit mechanicky. Proto je dobré ho použít v kombinaci s vhodným zámkem na elektrokolo s maximální ochranou.

Jak mě bude eConnect varovat v případě krádeže?

Jako první varování vyšle systém zprávu na Váš chytrý telefon v případě, že se Vaše elektrokolo pohybuje. Jako druhé, akutní varování obdržíte zprávu v aplikaci pokud kolo opustí definovaný radius. Obdržíte všechny relevantní informace jako poslední a aktuální polohu Vašeho elektrokola a také přesný čas a místo krádeže. Přes funkci Tracking pak můžete Vaše elektrokolo aktuálně sledovat.

Jak se provádí základní nabíjení baterie?
Aby bylo možné provádět základní nabíjení, je třeba dosáhnout celkové doby nabíjení 25 minut a vzhledem k tomu, že je podpůrná baterie nabitá zapnutím displeje vašeho kola, je důležité dodržovat pokyny, jelikož se liší v závislosti na typu motoru:

  • Motory Yamaha: pětkrát až šestkrát přepněte na displej
  • Motory Bosch: tři až čtyřikrát přepněte displej
  • FlyOn: dvakrát přepněte displej

Tip: Elektrokolo postavte ven a nehýbejte s ním, aby se nabíjecí akumulátor nabíjel více rychle a dosáhnout stabilního připojení GPS a mobilního telefonu.

Moje trasy nejsou zaznamenávány, co mám dělat?

S programem eConnect 2.0 je k dispozici pouze ruční sledování tras, to znamená, že trasu spustíte a zastavíte sami. Navíc máte možnost pojmenovat svou trasu a uložit ji po dokončení.

Návod eConnect k modelové řadě Haibike 2019 naleznete níže:

Haibike_eConnect_navod

 

Kompletní nastavení a montáž Haibike eConnect provádíme v BIKEWAY.CZ.