Elektrokola Haibike

Městské elektrokolo Specialized Turbo Como

Městské elektrokolo Specialized Turbo Como

Ne každý ve světě cyklistiky hledá maximální fyzickou zátěž, rekordní časy či soupeření. Pokud si chcete své chvíle na kole vychutnávat a pohodlně se přepravovat po městě, za zábavou či za prací, je ideální elektrokolo Specialized Turbo Como. S pomocí středového motoru a integrované baterie se dostanete kamkoliv a technologie Specialized Vás bude opravdu bavit. 

Stylové, zábavné a výkonné - Specialized Turbo Como je první elektrokolo, které kombinuje elegantní vzhled s užitnou hodnotou. Ať už se vydáte do místní pekárny, kam si jedete koupit čerstvou bagetu, nebo na víkendovou jízdu se svým týmem, Specialized Turbo Como vás přinutí víc se usmívat a potit se méně. A samozřejmě je vhodné pro ženy i muže:-)

Na městském elektrokole jako je Specialized Turbo Como odvezete klidně i větší nákup. Elektrokolo Vám pomůžeme dovybavit vhodnými brašnami či košem, jinak je vše důležité obsaženo v základní výbavě elektrokola - určitě využijte praktický systémový nosič pro snadné nacvaknutí brašny či koše, blatníky i integrované osvětlení. Samozřejmostí je praktický odstavný stojánek Specialized.

elektrokolo specialized turbo como

 

 

 

PŘIPRAVTE SE, BUDOU SI VÁS VŠÍMAT

Specialized Turbo Como je krásné elektrokolo, díky kterému se budete cítit a vypadat dobře. Vypadá to tak uvolněně, a to je úmyslné, protože to je kolo, které je určeno k tomu, aby vás bez problémů dostalo do města, nebo také z něj:-)

DÁME SI NOHU DOLŮ

Ground Control Geometrie: rozjeďte se snadno, zastavte snadno. Geometrie Specialized Turbo Como vám poskytuje úplnou kontrolu a jistotu při jízdě a zastavení. Chcete dát nohu na semaforu dolů? Žádný problém.

Specifická geometrie tohoto modelu je stvořena pro pohodlí jezdce. Tvar rámu je snadný pro nastupování i sesednutí z elektrokola, prohnuté rámové trubky oceníte i v civilním oblečení. Vzpřímený, komfortní posed zajišťuje vyšší poloha řídítek a jejich prohnutí směrem k jezdci. Polstrované gelové sedlo pak doplňuje komfortní balíček tohoto elektrokola.

JAK SI PŘEJETE
Integrovaná E-Bike technologie Specialized: zažijte plnou integraci s integrovanou, vyjímatelnou a uzamykatelnou baterií. Motory Specialized jsou nejplynulejší a nejtišší na trhu. 
 
Specialized Turbo Como
 

MOTOR - MÁŠ SÍLU

Technologii elektrokola Specialized nikde nekoupil. Specialized E-Bike technologie je vyvinuta ve Specialized a díky tomu je vaše jízda rychlejší a efektivnější. Celá technologie je tedy jedinečná pro elektrokola Specialized. Proč? Protože bez ohledu na to, kam směřujete, chceme, abyste měli na tváři široký úsměv, než se tam dostanete.

Toto je motor motorů. Se zcela přepracovaným a integrovaným motorem Turbo Como předčí konkurenci. Za prvé, patentované naladění Rx Street Tune využívá sílu motoru poháněného řemenem, který je plynulý, tichý a bez nepříjemných vibrací, a činí jej optimalizovaným pro jízdu v městském prostředí - čím více zatlačíte na pedály, tím více síly motoru vydá. To znamená, že když začnete v klidu, dokonce i na těch nejstrmějších pasážích, vystartujete bezpečně a snadno.

Existuje celá řada věcí, díky nímž technologie Turbo vyčnívá z davu. Pojďte se seznámit s motorem zblízka. Představte si ho jako motor složený ze dvou částí – analogové a digitální. Uvnitř se nachází jednotka složená ze shluku tichých pohyblivých částí, které dělají těžkou práci přidáváním stovek wattů v podobě asistované podpory šlapání během vaší jízdy.

Je tu však také složitý, zakázkově vyrobený software, který snímá točivý moment každého vašeho šlápnutí. Speciálně upravený algoritmus zesiluje Váš výkon, což zjednodušeně znamená: čím více síly dáte do šlápnutí, tím větší silou vám motor pomůže. A umí toho mnohem víc, než práci s tímto jedním algoritmem. Výpočet totiž probíhá zároveň s měřením kadence a rychlosti. Správné nastavení parametrů motoru je totiž, pro dobrý dojem z celého kola Turbo, naprosto zásadní.

  • Specialized Turbo COMO je klasifikováno jako Pedelec, podpora motoru funguje do rychlosti 25 km/h. Při rychlejší jízdě se podpora motoru vypíná.
  • Motor Specialized Turbo COMO poskytuje podporu šlapání pouze pokud šlapete a elektrokolo je v pohybu. Míra podpory šlapání závisí na intenzitě (síle), s jakou šlapete. Pokud přestanete šlapat, motor Vám přestane pomáhat.
  • Elektrokolo může být používáno také jako normální kolo bez asistence při vypnuté baterii.
  • Elektrokolo je vybaveno režimem asistence při chůzi (motor zabírá aniž by byla přenášena síla do pedálů), což slouží jako asistence při chůzi s kolem do kopce, a to až do rychlosti 6 km/h tak dlouho, dokud je stisknuté tlačítko +.

 

REŽIMY PODPORY

Elektromotor nabízí pět různých jízdních režimů:  
  • REŽIM TURBO: Režim nabízející maximální výkon, určený pro rychlejší jízdu a pro výjezdy do svahů.
  • REŽIM SPORT: Maximální ovladatelnost kola, s dostatečným výkonem podle momentální potřeby.
  • REŽIM ECO: Nejúspornější režim zajišťující maximální dojezd, přičemž je k dispozici dostatek výkonu pro jízdu.
  • REŽIM OFF: Motor nebude nabízet žádnou asistenci, ale displej a světla budou fungovat i nadále.
  • REŽIM SMART CONTROL: Výstupní výkon elektromotoru se při šlapání neustále upravuje podle jízdních parametrů vypočítaných aplikací Mission Control
INFINITE TUNE
 
Pomocí funkce Infinite Tune v aplikaci Mission Control lze přepnout režim elektromotoru Peak Power (Nejvyšší výkon) do samostatného nastavení režimu Support (Podpora) a zpět. Maximální množství energie (Peak Power), které elektromotor z akumulátoru odebírá, lze pro každý režim podpory (Support) nastavit nezávisle a vyladit je podle vašeho jízdního stylu, terénu, požadovaného výkonu a dojezdu.
 
Pro začátek doporučujeme následující nastavení:
  • Turbo: 100 % (Support) / 100 % (Peak Power)
  • Sport: 70 % / 100 %
  • Eco: 35 % / 35 %

PODPORA:

Pomocí jezdců režimu podpory lze nastavit úroveň asistence, kterou elektromotor v každém režimu na základě odezvy z pedálů poskytuje. Obecně lze říci, že vyšší podpora poskytuje větší zrychlení a snadnější jízdu ve stoupání na úkor kratšího dojezdu a vyšší šance prokluzu kola. Méně podpory znamená delší dojezd a také lepší ovladatelnost kola v situacích s omezenou trakcí.

Pokud například šlapete v režimu Sport s úrovní podpory nastavenou na 50 %, budete potřebovat přibližně dvakrát větší úsilí k dosažení stejné úrovně asistence elektromotoru než při šlapání v režimu Turbo s nastavenou podporou 100 %.

PEAK POWER:

Kromě nastavení režimu podpory (Support) lze nastavit také režim maximálního výkonu (Peak Power). Tato hodnota určuje maximální výkon elektromotoru pro jednotlivé režimy podpory (Support).

Ve všech režimech Support lze maximální výkon nastavit až do hodnoty 100 %. Pokud Peak Power ve všech režimech podpory nastavíte na hodnotu 100 %, bude se vám v každém režimu Support dostávat tím větší podpory, čím usilovněji se budete opírat do pedálů.

Pokud například pro některý režim Support nastavíte 35 % a zároveň pro Peak Power hodnotu 100 %, můžete při usilovném šlapání a vysokém vyvíjeném točivém momentu stále dosáhnout podpory Peak Power 100 %. Nastavíte-li Peak Power na hodnotu nižší než 100 %, definujete tím umělou horní hranici pro proud využívaný elektromotorem. Pokud nastavíte režim Eco s umělou horní hranicí Peak Power, prodloužíte tím dojezd elektrokola a zároveň vytvoříte
větší rozrůznění mezi režimy podpory (Support).

Vše je velmi jednoduché na nastavení a Specialized doporučuje experimentovat s nastavením výkonu, který nejlépe vyhovuje Vašemu stylu jízdy a podmínkám.

 
BATERIE - Spousta šťávy

Tato baterie vás nenechá na holičkách. Stejně jako u všech elektrokol v linii Specialized Turbo, Como a nabízí vlastní, integrovaný a uzamykatelný akumulátor, který je stejně snadné vyjmout jako nabít. Nejen to, ale tato verze nabízí spoustu energie, abyste se dostali na nákup, na výlet kolem jezera nebo projíždku po městě.

Aplikace Specialized Mission Control vám dává větší moc nad vyjížďkami. Navigaci, která vás provede každou zatáčkou, přístup k jednoduchému nastavení trasy a následnému automatickému přizpůsobení motoru a výkonu baterie a v neposlední řadě, možnost ladit výkon asistované podpory šlapání kdykoli během jízdy a podle svých potřeb.

 mestske elektrokolo specialized

APLIKACE MISSION CONTROL

Na vybraných modelech, také najdete přehledný a integrovaný displej, který vám pomocí 10ti stupňů ukazuje nejen jakou zásobu energie v baterii aktuálně máte, ale také zde můžete během jízdy, a klidně v rukavicích, měnit úroveň podpory motoru.

Pokud jste příznivcem chytrých telefonů, pak můžete využít výhod naší aplikace Mission Control, kterou si jednoduše stáhnete do svého chytrého telefonu a pomocí spojení Bluetooth® se připojíte k baterii kola Turbo. Této aplikaci se žádná jiná na trhu nevyrovná. Díky ní budete mít baterii vašeho kola plně pod kontrolou. Například, když si nahrajete nějakou trasu, naše aplikace podle ní přizpůsobí výkon baterie, aby vám energie vystačila až do cíle. Úžasné. A to byla jen malá ukázka toho, co všechno Turbo technologie umí. Její možnosti jsou nekonečné.

 

MOŽNOSTI PŘIPOJENÍ

Systém podpory motoru poskytuje vysoký stupeň flexibility rozhraní, pomocí rozhraní Bluetooth a ANT+.

V závislosti na zařízení a možnostech připojení je možné přistoupit k široké škále funkcí:

BLUETOOTH LE: Aplikace Mission Control (pro iOS nebo Android) poskytuje lepší zážitek z jízdy díky tomu, že zaznamenává jízdy a synchronizuje se s portálem Strava, eliminuje obavu z nedostatečného dojezdu pomocí funkce Smart Control, zaznamenává jízdu pomocí GPS a diagnostikuje funkce systému. Zařízení se systémy Android a iOS se mohou synchronizovat se všemi koly VADO a COMO pomocí rozhraní Bluetooth LE. Nejnovější verzi aplikace Mission Control najdete zdarma v obchodech Google Play nebo Apple App Store.

ANT+: Protokol ANT+ umožňuje připojit řadu zařízení, která se pak mohou synchronizovat s koly VADO a COMO. Profil LEV (Light Electric Vehicle) umožňuje zobrazení dalšího typu dat, včetně kadence, výstupního výkonu jezdce, teploty elektromotoru, teploty akumulátoru, stavu nabití baterie a rychlosti. Aktualizovaný seznam zařízení s protokolem ANT+ kompatibilní s VADO a COMO najdete na https://www.thisisant.com/directory/filter/~/~/~/200/.

Možnost „Falešného kanálu“ umožňuje zobrazit stav nabití baterie na kompatibilním cyklistickém zařízení ANT+, jako nepoužívaný kanál Výkon, Srdeční tep nebo Kadence. Pro výběr tohoto nastavení je nutné použít aplikaci Mission Control.

 mestske elektrokolo unisex

Tipy pro jízdu s elektrokolem Specialized Turbo Como


Díky asistenci elektromotoru poskytuje Specialized Turbo Como unikátní zážitek z jízdy v porovnání s koly bez asistence.

Níže najdete několik jezdeckých tipů, které pomohou snížit opotřebení součástek a zvýšit výdrž baterie:

  • Věnujte pozornost rychlosti do zatáček a ujistěte se, že jste přestali šlapat v dostatečném předstihu před zatáčkou. Jinak se může stát, že v ní budete příliš rychlí.
  • Pravidelně přeřazujte pro udržení optimálních otáček šlapání a podřazujte před zastavením.
  • Před započetím změny převodů vždy snižte sílu, kterou působíte na pedály, abyste omezili opotřebení nebo poškození převodů.
  • Pravidelně kontrolujte tlak v pláštích. Nízký tlak může způsobit neefektivní odvalování plášťů.
  • Je-li kolo vystaveno chladnějšímu počasí, uchovávejte baterii v budově až do doby těsně před jízdou.
  • Nevystavujte kolo po delší dobu nadměrnému horku (např. přímému slunečnímu záření).
  • Vezte pouze náklad, který potřebujete. Více nákladu vyžaduje více energie pro pohyb.
  • Na cyklo helmu při Vaší jízdě nikdy nezapomínejte!

 

Efekt elektrokol Specialized názorně vyučuje sám mistr světa, Peter Sagan:

 

S elektrokolem Specialized Turbo Como zvládnete Váš den lépe:

 

Chcete ho také? 

V modelové sezóně 2020 jsou v nabídce 3 specifikace:

  • Turbo Como 3.0 700C - Low-Entry - motor Specialized 1.2 E, baterie o kapacitě 460 Wh, barva rámu bílá, červená, černá s doporučenou cenou 69 999,-Kč
  • Turbo Como 4.0 700C - Low-Entry -  motor Specialized 1.2 E, baterie o kapacitě 500 Wh, barva rámu modrá, šedá,  s doporučenou cenou 83 999,-Kč
  • Turbo Como 5.0 700C - Low-Entry -  motor Specialized 1.3,  custom Rx Street-tuned motor, baterie o kapacitě 600 Wh, barva rámu tmavě modrá, s doporučenou cenou 104 999,-Kč

 

Podrobnou specikaci elektrokol naleznete na našem e-shopu:

 

 

elektrokolo do mesta