Oznámení o dovolené
Omezení provozu pro dovolenou: Objednávky budou expedovány po 5.8. 2024. Prodejna bude zavřena 24.7. až 3.8., neprobíhá expedice objednávek. Opět otevřeno v pondělí 5.8. Krásné letní dny na kole!

Středový motor Bosch Performance CX

Středový motor BOSCH PERFORMANCE CX

Bosch svou řadou motorů vystihuje potřeby současného trhu, tím, že nabízí různě odladěné motory, které se liší především v maximálním točivém momentu a úrovně podpory motoru. Jinou řadou motoru Bosch je tak osazeno horské elektrokolo a jiné odladění Bosch je použito na městském elektrokole.

Shrneme-li varianty u pohonu BOSCH, v sezóně 2019 dodáváme v BIKEWAY elektrokola se čtyřmi typy systému BOSCH:

  • BOSCH PERFORMANCE CX - super výkon, kvalita, perfektní provedení a spolehlivost horského elektrokola - v naší nabídce jsou s tímto typem pohonu elektrokola Haibike, Focus, Kalkhoff a Winora
  • BOSCH PERFORMANCE - pokud vám vyhovuje výkonný motor v kombinaci s trekingovým či krosovým elektrokolem, je toto ideální spojení, v naší nabídce jsou s tímto typem pohonu elektrokola Haibike, Kalkhoff a Winora
  • BOSCH ACTIVE PLUS - jeho typické použití je na krosových a trekingových elektrokolech značky Kalkhoff a WINORA
  • BOSCH ACTIVE - jde o motor používaný na trekingových, často pohodlných nízkonástupových elektrokolech německé značky WINORA

 

 

BOSCH PERFORMANCE CX

Volání alpských trailů! BOSCH PERFORMANCE CX byl vyvinut primárně pro horská elektrokola - jeho největší uplatnění je v terénu, stoupáních a horských trailech. Tento systém byl na trh uveden v modelové řadě 2016 a od té doby přesvědčil vynikající kvalitou a výkonem.

BOSCH PERFORMANCE CX zajišťuje mnohem vyšší akceleraci při jízdě v terénu. Optimalizovaná řídící jednotka a nové technologie pro jízdu v terénu. Vždy správný stupeň podpory (50 - 300%) i v prudkém kopci. Vhodný pro horská elektrokola.

BOSCH PERFORMANCE LINE CX je aktuálně nejvýkonnějším systémem od firmy BOSCH a dodáváme jej u elektrokol německých značek Haibike, Focus, Kalkhoff a Winora.

Pohon Bosch Performance CX má speciálně optimalizovaný výkon pro sportovní použití. Motor vyvíjí i při vysokých otáčkách konstantní maximální krouticí moment až 75 Nm. Navíc je vybaven technologií „Direct Flow“, která zaručuje výkonnou podporu při nízké kadenci šlapání – od 20 ot./min. Funkce Trail Control se stará o dynamickou regulaci výkonu, aby jezdec mohl nastavit vždy správný stupeň podpory (50–300 %) a tím se dokonale přizpůsobit terénu. Funkce Gear Change Control umožňuje přehazování šetrné vůči řetězu.

Od tohoto systému můžete očekávat přirozený pocit z jízdy. Motor se vyznačuje optimálním odladěním od rozjezdu po stoupání a je také velmi tichý. Ani při řazení se nemusíte obávat komplikací - při řazení dojde automaticky k odpojení výkonu motoru, což je nejen jezdecky pohodlné, ale také se touto funkcí výrazně snižuje opotřebení řetězu a celého pohonného systému. I díky tomuto nastavení BOSCH PERFORMANCE CX ideální, pokud s cyklistikou začínáte. 

Mnohdy při výběru elektrokola s motorem Bosch zaujme malý přední pastorek používaný u tohoto systému. Nicméně obavy z příliš lehkého převodu nejsou na místě. Bosch je samozřejmě na jízdu perfektně připraven - má integrovaný převodový poměr x 2,5; v praxi je obvyklé na elektrokole Bosch použití převodníku o 16 zubech - odpovídá to tedy převodníku o 40 zubech. Bosch tak opět představuje výhodu - není potřeba řešit řazení s dvojpřevodníkem a lze očekávat delší životnost řetězu a méně servisování. 

 

VÝHODY POHONU BOSCH PERFORMANCE CX

  • Bosch Performance CX splňuje vysoké nároky uživatele: sportovní jízda, dlouhý dojezd a maximální spolehlivost
  • Silný pohon s kroutícím momentem až 75 Nm
  • Direct Flow: perfektní dávkování podpory jakmile stlačíte pedál   Haibike_Performance_CX
  • Správný stupeň podpory 50 až 300% i v prudkých kopcích díky dynamické kontrole síly pohonu
  • Sensory měřící krouticí moment, frekvenci šlapání a rychlost.
  • eMTB mode - nový mód, který automaticky nastavuje vhodný stupeň podpory a jezdec se tak nemusí např. v náročném terénu starat o nastavení stupně podpory
  • Gear Change Control: přímé řazení pro sportovní akceleraci
  • Asistence do 25km/h, žádné přehřívání ani při dlouhých stoupáních (lze v naší prodejně BIKEWAY.CZ pomocí chipu odstranit toto rychlostní omezení a získat podporu motoru až do 45 km/h) 
  • Zvýšená kapacita baterie: PowerPack 500 je navíc lehká a kompaktní; doba nabíjení je optimalizovaná: plné nabití asi během 4,5 hodiny, 50% nabití do 2 hodin. Ve srovnání s PowerPack 400 umožňuje PowerPack 500 o 25% delší dojezd a je pouze o 4% těžší.
  • Modely s integrovanou baterií o kapacitě 500 Wh
  • U některých modelů možnost duální baterie - možnost kapacity až 1000 Wh
  • Různé typy displeje: Purion, Intuvia, Kiox

 

Úroveň podpory motoru v % - dle jezdcem zvoleného stupně podpory:   Haibike elektrokola 2019_5

TURBO: 300 %
eMTB: 120-300 %
TOUR: 120 %
ECO: 50 %

Max. točivý moment při jednotlivých zapnutých stupních podpory:

TURBO: 75 Nm
eMTB: 75 Nm
TOUR: 50 Nm
ECO: 40 Nm

Max. kadence s podporou motoru (rpm - ot/min):

TURBO: 120
eMTB: 120
TOUR: 120
ECO: 120

Automatická detekce přeřazení: Ano (dynamická)

Chování motoru při rozjezdu: Velmi sportovní

 

 

BATERIE

Kapacita  400 Wh / 11 Ah nebo 500 Wh / 13,4 Ah, u vybraných modelů možnost duální baterie - kapacita až 1000 Wh.

Haibike_Bosch-Intube

Charakteristika baterie: Lithium-ion, bez paměťového efektu, Battery Management System (BMS), lehká

HAIBIKE INTUBE BATTERY CONCEPT (IBC) - nový InTube akumulátor na elektrokolech Haibike umožňuje větší míru integrace, funkčnosti a hezčího vzhledu. Je k dispozici na mnoha modelech Haibike.

Doba nabíjení: 4,5 hod (50% za méně než 2 hodiny)

Hmotnost baterie: 2,6 kg

Baterie Lithium-Ionen je o kapacitě 400 nebo 500 Wh, umístěná na rámové trubce nebo zadním nosiči - vždy však velice spolehlivá, extrémně lehká a zacházení s ní je velice snadné. Baterie umístěné na rámu mají madlo, a snadno se tak nasazují. Při nabíjení není nutné baterii sundavat z elektrokola - při nabíjení je možné ponechat baterii na kole.

Baterie Bosch mají maximální ochranu proti přetížení, podpětí, přehřátí a zkratu. Dlouhá životnost baterií je vzhledem ke kvalitě systému samozřejmostí.

Baterie Bosch nemají paměťový efekt a mohou být tudíž nabíjeny kdykoliv - ikdyž jsou vybity jen částečně.

Nabíječka umožňuje rychlé a snadné nabíjení. Nabíječka je malá, lehká, odolná a tichá. Rozměry nabíječky: 190 × 86 × 54 mm, váha cca 800g.

 

DISPLEJE BOSCH

bosch kiox 3

Bosch Purion

Haibike_Purion_DisplEJ

Tento nový kompaktní displej je kombinací displeje a dálkového ovládání. Bosch Purion se montuje na levou stranu řídítek a na malém, skvěle čitelném displeji zobrazuje ty nejdůležitější údaje. Díky svým kompaktním rozměrům a umístění je ideální pro extrémnější typy kol ePerformance, jejichž jezdci potřebují jednoduché displeje omezené na to nejpodstatnější, zato ale dobře chráněné. Přímo z displeje Purion lze ovládat ty nejdůležitější funkce, jako je nastavení stupňů podpory (Off, Eco, Tour, eMTB/Sport, Turbo) nebo zapínání a vypínání světlometu. Rovněž umožňuje aktivovat funkci podpory při tlačení, která zajišťuje pohon elektrokola do rychlosti 6 km/h. Displej Purion zobrazuje momentální rychlost, počet ujetých kilometrů za den i celkový počet kilometrů ujetých na elektrokole. Údaj o zbývající dojezdové vzdálenosti ukazuje, kolik kilometrů ještě můžete ujet. A díky podsvícení jsou údaje na displeji dobře čitelné i ve tmě.

 

Bosch Kiox

Bosch-eBike-Kiox

Novinka pro modelový rok 2019: Bosch KIOX má všechny funkce, které sportovní jezdec potřebuje. Kompaktní barevný displej je odolný proti poškrábání a je řízen samostatnou řídící jednotkou. Displej je  výborně ovladatelný a poskytuje jízdní údaje o rychlosti, výkonnosti jezdce, srdeční frekvenci, nabití baterie a mnohem více.
 

KIOX znamená, že máte všechny důležité informace na dosah a zároveň udržujete kontrolu nad řídítky a terénem díky ovládání umístěnému na řídítkách.
 

Pomocí Bluetooth technologie s volitelným hrudním pásem mohou uživatelé KIOX kdykoliv sledovat aktuální tepovou frekvenci, což jim umožní optimálně přizpůsobit svůj trénink. Rozhraní Bluetooth s nízkou spotřebou energie umožňuje také stahování aktualizací software do palubního počítače bez nutnosti kabelového připojení.

Režimy jízdy, které lze zvolit:

  • TURBO - přímá silná podpora motoru až do maximální kadence pro sportovní jízdu
  • SPORT --- v modelové řadě 2018 nahrazen režimem eMTB mode - více informací níže
  • TOUR - stálá podpora motoru, ideální pro delší vyjíždky
  • ECO - efektivní podpora motoru, vhodné při potřebě dlouhého dojezdu s asistencí
  • OFF - motor je vypnutý, displej zobrazuje dostupné funkce

 

eMTB mode

Zcela nový režim jízdy, který lze zvolit u elektrokol s motorem Bosch Performance CX. 

Ultimate Uphill Flow: jízda do kopce je zážitek s novým režimem eMTB. Nabízí optimalizované měření výkonu a maximální trakci a řízení.
Režim eMTB nahrazuje předchozí sportovní režim (SPORT) Performance Line CX a přepíná mezi režimy Tour a Turbo. S maximálním točivým momentem až 75 Nm, motor dynamicky podporuje výkon motoru pedálu o 120 až 300%.

V závislosti na tlaku na pedál se progresivní podpora motoru automaticky přizpůsobí jízdnímu stylu jednotlivce. Bez převodových stupňů motor vždy poskytuje podporu při ideální úrovni výkonu i při nízkých kadencích. Začínáme na strmých svazích bez problémů a jízda v terénu je mnohem snazší. To zajišťuje přirozený pocit jízdy a maximální výkon na trati.

Aktualizace jízdních režimů Bosch - na nejnovější eMTB mode - je možná i pro starší elektrokola s motorem Bosch Performance CX v našem servisu BIKEWAY.CZ. 

EMTB mod

 

DOJEZD 

Orientační údaje pro dojezd dle kapacity baterie jsou až 170 km (400 Wh) nebo až 210 km (500 Wh).

 

BOSCH PERFORMANCE CX a HAIBIKE - perfektní spojení

  • Německá značka HAIBIKE představuje v souvislosti s implementací pohonu BOSCH PERFORMANCE CX skvělý design a vlastní mimořádné inovace oproti konkurenci. 
  • Motor BOSCH PERFORMANCE CX je vizuálně o 40% menší - v tomto směru jsou elektrokola HAIBIKE jedinečná a určují nové standardy
  • StepIn baterie - perfektně integrovaná baterie do rámu elektrokola
  • Mimořádně designově sladěné modely 
  • Široká nabídka elektrokol HAIBIKE s motorem Bosch Performace CX
  • Odolné rámy se skvělou ovladatelností  elektrokolo haibike bosch performance cx
  • Skvělá propracovaná moderní geometrie horských kol
  • Modelová řada HAIBIKE 2019 zahrnuje všechny moderní průměry kol: 27,5", 27,5"+, 28", 29" 
  • Dle modelu zdvih vidlice 100 až 200 mm
  • Skidplate - HAIBIKE představil jako první výrobce elektrokol tento ochranný díl Skidplate - odolný proti nárazům, poskytuje ochranu motoru a je perfektně integrovaný do rámu elektrokola 
  • 3 sensory - měřící sílu tlaku na pedály, kadence, rychlost - provádí měření 1000-krát za sekundu - výkon motoru je tak maximálně odladěn
  • Až 300 % podpora motoru a maximální točivý moment 75 Nm
  • Snadné řazení: detekce pohybu klasické přehazovačky - snížení točivého momentu při řazení - zajištuje plynulý chod řazení a snižuje opotřebení souvisejících komponentů (řetěz, kazeta, přehazovačka)
  • Mimořádně ergonomický a kompaktní: oproti předchozí generaci motoru Bosch je vizuálně o 40% menší