Elektrokola Haibike

Středový motor Bosch Performance CX

Středový motor BOSCH PERFORMANCE CX

Bosch svou řadou motorů vystihuje potřeby současného trhu, tím, že nabízí různě odladěné motory, které se liší především v maximálním točivém momentu a úrovně podpory motoru. Jinou řadou motoru Bosch je tak osazeno horské elektrokolo a jiné odladění Bosch je použito na městském elektrokole.

Shrneme-li varianty u pohonu BOSCH, v sezóně 2019 dodáváme v BIKEWAY elektrokola se čtyřmi typy systému BOSCH:

  • BOSCH PERFORMANCE CX - super výkon, kvalita, perfektní provedení a spolehlivost horského elektrokola - v naší nabídce jsou s tímto typem pohonu elektrokola Haibike, Focus, Kalkhoff a Winora
  • BOSCH PERFORMANCE - pokud vám vyhovuje výkonný motor v kombinaci s trekingovým či krosovým elektrokolem, je toto ideální spojení, v naší nabídce jsou s tímto typem pohonu elektrokola Haibike, Kalkhoff a Winora
  • BOSCH ACTIVE PLUS - jeho typické použití je na krosových a trekingových elektrokolech značky Kalkhoff a WINORA
  • BOSCH ACTIVE - jde o motor používaný na trekingových, často pohodlných nízkonástupových elektrokolech německé značky WINORA

 

 

BOSCH PERFORMANCE CX

Volání alpských trailů! BOSCH PERFORMANCE CX byl vyvinut primárně pro horská elektrokola - jeho největší uplatnění je v terénu, stoupáních a horských trailech. Tento systém byl na trh uveden v modelové řadě 2016 a od té doby přesvědčil vynikající kvalitou a výkonem.

BOSCH PERFORMANCE CX zajišťuje mnohem vyšší akceleraci při jízdě v terénu. Optimalizovaná řídící jednotka a nové technologie pro jízdu v terénu. Vždy správný stupeň podpory (50 - 300%) i v prudkém kopci. Vhodný pro horská elektrokola.

BOSCH PERFORMANCE LINE CX je aktuálně nejvýkonnějším systémem od firmy BOSCH a dodáváme jej u elektrokol německých značek Haibike, Focus, Kalkhoff a Winora.

Pohon Bosch Performance CX má speciálně optimalizovaný výkon pro sportovní použití. Motor vyvíjí i při vysokých otáčkách konstantní maximální krouticí moment až 75 Nm. Navíc je vybaven technologií „Direct Flow“, která zaručuje výkonnou podporu při nízké kadenci šlapání – od 20 ot./min. Funkce Trail Control se stará o dynamickou regulaci výkonu, aby jezdec mohl nastavit vždy správný stupeň podpory (50–300 %) a tím se dokonale přizpůsobit terénu. Funkce Gear Change Control umožňuje přehazování šetrné vůči řetězu.

Od tohoto systému můžete očekávat přirozený pocit z jízdy. Motor se vyznačuje optimálním odladěním od rozjezdu po stoupání a je také velmi tichý. Ani při řazení se nemusíte obávat komplikací - při řazení dojde automaticky k odpojení výkonu motoru, což je nejen jezdecky pohodlné, ale také se touto funkcí výrazně snižuje opotřebení řetězu a celého pohonného systému. I díky tomuto nastavení BOSCH PERFORMANCE CX ideální, pokud s cyklistikou začínáte. 

Mnohdy při výběru elektrokola s motorem Bosch zaujme malý přední pastorek používaný u tohoto systému. Nicméně obavy z příliš lehkého převodu nejsou na místě. Bosch je samozřejmě na jízdu perfektně připraven - má integrovaný převodový poměr x 2,5; v praxi je obvyklé na elektrokole Bosch použití převodníku o 16 zubech - odpovídá to tedy převodníku o 40 zubech. Bosch tak opět představuje výhodu - není potřeba řešit řazení s dvojpřevodníkem a lze očekávat delší životnost řetězu a méně servisování. 

 

VÝHODY POHONU BOSCH PERFORMANCE CX

  • Bosch Performance CX splňuje vysoké nároky uživatele: sportovní jízda, dlouhý dojezd a maximální spolehlivost
  • Silný pohon s kroutícím momentem až 75 Nm
  • Direct Flow: perfektní dávkování podpory jakmile stlačíte pedál   Haibike_Performance_CX
  • Správný stupeň podpory 50 až 300% i v prudkých kopcích díky dynamické kontrole síly pohonu
  • Sensory měřící krouticí moment, frekvenci šlapání a rychlost.
  • eMTB mode - nový mód, který automaticky nastavuje vhodný stupeň podpory a jezdec se tak nemusí např. v náročném terénu starat o nastavení stupně podpory
  • Gear Change Control: přímé řazení pro sportovní akceleraci
  • Asistence do 25km/h, žádné přehřívání ani při dlouhých stoupáních (lze v naší prodejně BIKEWAY.CZ pomocí chipu odstranit toto rychlostní omezení a získat podporu motoru až do 45 km/h) 
  • Zvýšená kapacita baterie: PowerPack 500 je navíc lehká a kompaktní; doba nabíjení je optimalizovaná: plné nabití asi během 4,5 hodiny, 50% nabití do 2 hodin. Ve srovnání s PowerPack 400 umožňuje PowerPack 500 o 25% delší dojezd a je pouze o 4% těžší.
  • Modely s integrovanou baterií o kapacitě 500 Wh
  • U některých modelů možnost duální baterie - možnost kapacity až 1000 Wh
  • Různé typy displeje: Purion, Intuvia, Kiox

 

Úroveň podpory motoru v % - dle jezdcem zvoleného stupně podpory:   Haibike elektrokola 2019_5

TURBO: 300 %
eMTB: 120-300 %
TOUR: 120 %
ECO: 50 %

Max. točivý moment při jednotlivých zapnutých stupních podpory:

TURBO: 75 Nm
eMTB: 75 Nm
TOUR: 50 Nm
ECO: 40 Nm

Max. kadence s podporou motoru (rpm - ot/min):

TURBO: 120
eMTB: 120
TOUR: 120
ECO: 120

Automatická detekce přeřazení: Ano (dynamická)

Chování motoru při rozjezdu: Velmi sportovní

 

 

BATERIE

Kapacita  400 Wh / 11 Ah nebo 500 Wh / 13,4 Ah, u vybraných modelů možnost duální baterie - kapacita až 1000 Wh.

Haibike_Bosch-Intube

Charakteristika baterie: Lithium-ion, bez paměťového efektu, Battery Management System (BMS), lehká

HAIBIKE INTUBE BATTERY CONCEPT (IBC) - nový InTube akumulátor na elektrokolech Haibike umožňuje větší míru integrace, funkčnosti a hezčího vzhledu. Je k dispozici na mnoha modelech Haibike.

Doba nabíjení: 4,5 hod (50% za méně než 2 hodiny)

Hmotnost baterie: 2,6 kg

Baterie Lithium-Ionen je o kapacitě 400 nebo 500 Wh, umístěná na rámové trubce nebo zadním nosiči - vždy však velice spolehlivá, extrémně lehká a zacházení s ní je velice snadné. Baterie umístěné na rámu mají madlo, a snadno se tak nasazují. Při nabíjení není nutné baterii sundavat z elektrokola - při nabíjení je možné ponechat baterii na kole.

Baterie Bosch mají maximální ochranu proti přetížení, podpětí, přehřátí a zkratu. Dlouhá životnost baterií je vzhledem ke kvalitě systému samozřejmostí.

Baterie Bosch nemají paměťový efekt a mohou být tudíž nabíjeny kdykoliv - ikdyž jsou vybity jen částečně.

Nabíječka umožňuje rychlé a snadné nabíjení. Nabíječka je malá, lehká, odolná a tichá. Rozměry nabíječky: 190 × 86 × 54 mm, váha cca 800g.

 

DISPLEJE BOSCH

bosch kiox 3

Bosch Purion

Haibike_Purion_DisplEJ

Tento nový kompaktní displej je kombinací displeje a dálkového ovládání. Bosch Purion se montuje na levou stranu řídítek a na malém, skvěle čitelném displeji zobrazuje ty nejdůležitější údaje. Díky svým kompaktním rozměrům a umístění je ideální pro extrémnější typy kol ePerformance, jejichž jezdci potřebují jednoduché displeje omezené na to nejpodstatnější, zato ale dobře chráněné. Přímo z displeje Purion lze ovládat ty nejdůležitější funkce, jako je nastavení stupňů podpory (Off, Eco, Tour, eMTB/Sport, Turbo) nebo zapínání a vypínání světlometu. Rovněž umožňuje aktivovat funkci podpory při tlačení, která zajišťuje pohon elektrokola do rychlosti 6 km/h. Displej Purion zobrazuje momentální rychlost, počet ujetých kilometrů za den i celkový počet kilometrů ujetých na elektrokole. Údaj o zbývající dojezdové vzdálenosti ukazuje, kolik kilometrů ještě můžete ujet. A díky podsvícení jsou údaje na displeji dobře čitelné i ve tmě.

 

Bosch Kiox

Bosch-eBike-Kiox

Novinka pro modelový rok 2019: Bosch KIOX má všechny funkce, které sportovní jezdec potřebuje. Kompaktní barevný displej je odolný proti poškrábání a je řízen samostatnou řídící jednotkou. Displej je  výborně ovladatelný a poskytuje jízdní údaje o rychlosti, výkonnosti jezdce, srdeční frekvenci, nabití baterie a mnohem více.
 

KIOX znamená, že máte všechny důležité informace na dosah a zároveň udržujete kontrolu nad řídítky a terénem díky ovládání umístěnému na řídítkách.
 

Pomocí Bluetooth technologie s volitelným hrudním pásem mohou uživatelé KIOX kdykoliv sledovat aktuální tepovou frekvenci, což jim umožní optimálně přizpůsobit svůj trénink. Rozhraní Bluetooth s nízkou spotřebou energie umožňuje také stahování aktualizací software do palubního počítače bez nutnosti kabelového připojení.

Režimy jízdy, které lze zvolit:

  • TURBO - přímá silná podpora motoru až do maximální kadence pro sportovní jízdu
  • SPORT --- v modelové řadě 2018 nahrazen režimem eMTB mode - více informací níže
  • TOUR - stálá podpora motoru, ideální pro delší vyjíždky
  • ECO - efektivní podpora motoru, vhodné při potřebě dlouhého dojezdu s asistencí
  • OFF - motor je vypnutý, displej zobrazuje dostupné funkce

 

eMTB mode

Zcela nový režim jízdy, který lze zvolit u elektrokol s motorem Bosch Performance CX. 

Ultimate Uphill Flow: jízda do kopce je zážitek s novým režimem eMTB. Nabízí optimalizované měření výkonu a maximální trakci a řízení.
Režim eMTB nahrazuje předchozí sportovní režim (SPORT) Performance Line CX a přepíná mezi režimy Tour a Turbo. S maximálním točivým momentem až 75 Nm, motor dynamicky podporuje výkon motoru pedálu o 120 až 300%.

V závislosti na tlaku na pedál se progresivní podpora motoru automaticky přizpůsobí jízdnímu stylu jednotlivce. Bez převodových stupňů motor vždy poskytuje podporu při ideální úrovni výkonu i při nízkých kadencích. Začínáme na strmých svazích bez problémů a jízda v terénu je mnohem snazší. To zajišťuje přirozený pocit jízdy a maximální výkon na trati.

Aktualizace jízdních režimů Bosch - na nejnovější eMTB mode - je možná i pro starší elektrokola s motorem Bosch Performance CX v našem servisu BIKEWAY.CZ. 

EMTB mod

 

DOJEZD 

Orientační údaje pro dojezd dle kapacity baterie jsou až 170 km (400 Wh) nebo až 210 km (500 Wh).

 

BOSCH PERFORMANCE CX a HAIBIKE - perfektní spojení

  • Německá značka HAIBIKE představuje v souvislosti s implementací pohonu BOSCH PERFORMANCE CX skvělý design a vlastní mimořádné inovace oproti konkurenci. 
  • Motor BOSCH PERFORMANCE CX je vizuálně o 40% menší - v tomto směru jsou elektrokola HAIBIKE jedinečná a určují nové standardy
  • StepIn baterie - perfektně integrovaná baterie do rámu elektrokola
  • Mimořádně designově sladěné modely 
  • Široká nabídka elektrokol HAIBIKE s motorem Bosch Performace CX
  • Odolné rámy se skvělou ovladatelností  elektrokolo haibike bosch performance cx
  • Skvělá propracovaná moderní geometrie horských kol
  • Modelová řada HAIBIKE 2019 zahrnuje všechny moderní průměry kol: 27,5", 27,5"+, 28", 29" 
  • Dle modelu zdvih vidlice 100 až 200 mm
  • Skidplate - HAIBIKE představil jako první výrobce elektrokol tento ochranný díl Skidplate - odolný proti nárazům, poskytuje ochranu motoru a je perfektně integrovaný do rámu elektrokola 
  • 3 sensory - měřící sílu tlaku na pedály, kadence, rychlost - provádí měření 1000-krát za sekundu - výkon motoru je tak maximálně odladěn
  • Až 300 % podpora motoru a maximální točivý moment 75 Nm
  • Snadné řazení: detekce pohybu klasické přehazovačky - snížení točivého momentu při řazení - zajištuje plynulý chod řazení a snižuje opotřebení souvisejících komponentů (řetěz, kazeta, přehazovačka)
  • Mimořádně ergonomický a kompaktní: oproti předchozí generaci motoru Bosch je vizuálně o 40% menší